Боинг 737 се разби в Средиземно море

Самолет на етиопските авиолинии с 90 души на борда се разби в Средиземно море малко след излитане от летището в Бейрут тази нощ, съобщиха световните агенции, на които се позова БТА.

Самолетът Боинг 737-800 изчезнал от радарите пет минути след като излетял за Адис Абеба в 2.10 часа местно време (00.10 часа по Гринуич).

На борда е имало 54 ливанци, 22 етиопци, един иракчанин, една французойка, един сириец, двама души с двойно ливанско и британско гражданство, един с ливанско и канадско гражданство, един с руско и ливанско гражданство и седем души екипаж, съобщи министърът на транспорта на Ливан Гази Ариди, цитиран от Франс прес и БТА. В списъка на пасажерите фигурира съпругата на френския посланик в Ливан.

Според източник на Ройтерс жители на крайбрежните райони видели да се разбива самолет в пламъци. ДПА цитира представител на летищните власти, според който самолетът бил ударен от мълния преди да падне в морето. Машината паднала в района на селището Саадият, на 15 км южно от Бейрут, заявил представител на летищните власти, цитиран от Ройтерс. Според източника вероятна причина за катастрофата била лошото време.

Ливанският президент Мишел Слейман заяви на пресконференция днес, че властите отхвърлят възможността терористичен акт да е причина за катастрофата, съобщи БТА. "Поддържаме връзка с ливанските власти, които за момента не съобщават за оцелели", заяви генералният директор на "Етиопските авиолинии" Гирма Уаке, цитиран от БГНЕС.

Второ денонощие в района на източното Средиземноморие бушуват силни бури. Започнала е операция по издирване на разбилия се самолет и търсене на оцелели, предаде ИТАР-ТАСС. В нея участват ливански кораби, както и хеликоптери и кораби на Временните сили на ООН в Ливан.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини