Аниме и манга парти в София

За четвърта поредна година AnimeS-bg.com събира феновете на популярното японско изкуство аниме и манга. Грандиозното парти започва на 18 юли (събота) от 10:00 и ще продължи до 22:00 часа. То ще бъде в парти център "4 km" в София.

Мястото е избрано с оглед на големия си капацитет (над 2500 правостоящи места и площ от 2000 кв.м.), както и с оглед на подходящите за целите на събитието дизайн и мултимедийни възможности (озвучителна система с 40 киловата мощност и ефектно осветление).

Самото събитие представлява шоу, включващо множество елементи. Ще бъде осигурена богата музикална програма в две различни зали, с изпълнения на професионални DJ и музика на живо.

Организаторите обещават множество игри с публиката, косплей конкурс, отворен и затворен турнир по електронни игри, включващ финалите за България на ESL с награден фонд от над 7500 лв. и други.

Освен това ще се състоят награждаванията в станалия традиционен конкурс за Miss. и Mr. AnimeS.

Не на последно място, събитието ще бъде оживено от специална програма, включваща аниме визуализации, извършвани с последно поколение проектори.

Ако за пръв път чувате за аниме и манга...

Аниме

Аниме е съкращение на думата анимация. Извън Япония, тази дума се използва за анимация създадена в Япония. Анимето се отличава със специфичен стил на рисуване, както и, че голяма част от анимационните филми са предназначени за подрастващата или възрастна аудитория. Тъй като японската анимация е световно разпространена и има хиляди заглавия, думата аниме е станала като жанр отговарящ за японска анимация.

Някои анимета са изцяло създадени на ръка, докато други използват и компютърна анимация в последните години. Както повечето продукти на развлекателна индустрия и тук сюжетът често е фантастичен, но това не е задължително. Обикновено има дължина около 24минути. Анимето може да се види по телевизията, на DVD или VHS, както и в компютърните и видео игри. Съществуват и пълнометражни филми. Анимето често бива повлияно от японските комикси познати като манга.





Манга

Манга е японската дума за комикси и карикатури. Извън Япония, думата се употребява за комикси създадени първоначално в Япония. Манга има почитатели от почти всички социални слоеве и възрастови групи. Темите, които се засягат са: спорт, романтика, историческа драма, комедия, сапунена опера, фентъзи, мистерия, ужаси, включително и порно (наричано хентай).

Мангата обикновено се създава в черно и бяло, с изключение на кориците и първите няколко страници. Причините за това са няколко: свързано е с традиционната японска живопис, а освен това значително опростява нейното създаване.

Най-популярните манга често се адаптират за аниме, като сценария се преработва, за да привлече широката публика. Макар и по-рядко, анимето също може да се преработи в манга.

Днешната манга включва всичко, от книжки с вицове до мелодрама, научна фантастика, литературни произведения от романи до пътеписи и даже упътвания за учебни и дидактични цели.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини