Днес "Теклас България" дари детски книги на Арт къщата в Дъждовница

Новата дарителска кампания „Дари книга, подари мечта” на най-големия работодател в района „Теклас България” започна на 12 юни т.г., ще завърши на 31 юли, а дарение от 200 книги за деца пристигна в Дъждовница. Политиката на дарителство се планира целогодишно от Дирекция „Човешки ресурси” и се осъществява през цялата година със съдействието на служителите и с подкрепата на ръководството, „без да шумим за това”, както казва директорката на Дирекция „Човешки ресурси” Айлин Мюслюм. С доброволен труд, със съучастието на десетки работници и служители, както и със средства на дружеството, на територията на Кърджали, Момчилград и Крумовград са засаждани дръвчета, събирани са дрехи за частни домове, организирани са детски празници, последният от които е в с. Странджево, Крумовградско, събирани са средства за бездомни животни. През юли екипът също участва в кампанията „Дари капачка – спаси живот”, чиято цел е чрез събирането на пластмасови капачки да се помогне на хора, които имат нужда от инвалидна количка, проходилка или какъвто и да е уред, необходим за тяхното по-леко и нормално съществуване. През август пък ще бъдат изградени десетки хранилки за птици, които периодично ще се зареждат с храна за птиците.

В Кърджали "Теклас" вече има четири завода с обща площ 60 хил. кв. м. и по един в Крумовград и Момчилград.  Преди два месеца компанията откри четвъртия корпус на завода си в Кърджали с изследователски център, както и зона за отдих. Новият басейн в зоната за отдих вече е готов да посреща деца и младежи и да организира специални събития за тях.

Днес кампанията „Дари книга – подари мечта” завърши с акция в Дъждовница. Екипът на Дирекция „Човешки ресурси” дари на децата в селото любими книги, които ще се съхраняват в малка библиотека в Арт къщата. За празника дружество „Теклас” беше подготвило тържество, на което гостуваха деца и майки от селото. Арт движение Кръг подготви кратко литературно четене, а кметицата Гюлхаят Керим поздрави дарителите и насърчи децата да се учат от любимите си герои в детския приказен свят.

Това съобщиха от Арт движение "Кръг".

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини