Сестри Стоеви остават на терена под българския флаг

Най-добрите бадминтонистки при двойките на България Габриела и Стефани Стоеви остават да се състезават под трибагреника. След скандала, който се разрази преди месеци с Българската федерация по бадминтон и те обявиха, че спират да се състезават за родината си,  хасковлийките все пак са решили да останат национални състезателки.

„След много срещи и разговори с министър Кралев ние взехме решение да поставим на първо място националния ни интерес и да участваме на световното първенство през август. Също така ние ще вземем участие в състезанията от международния календар за спечелване на квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г.“, написаха във Фейсбук профила си шампионките от Европейските игри в Баку. В края на краткото съобщение, сестрите благодарят на адвокат Радостин Василев, че им е помогнал да вземат правилното решение в този труден за тях период.

Новината беше обявена и от спортното министерство.

След разговор на министър Кралев с председателя на федерацията по бадминтон Володя Златев той е поел ангажимент да окаже необходимото съдействие на Габриела и Стефани Стоеви. От ведомството, водено от Красен Кралев допълват, че Златев е  посочил, че Стоеви имат заявка за участие в Световното първенство през 2019 г. в Базел.

Haskovo.net
 

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Во
    Водолаза
    2 0
    20:47, 23 юли 2019
    Учудващо решение след всички скандали и приказки и типично по български всичко се прикри и наяве почти нищо ...И тази пресилена усмивка на министъра е в повече театро отвсякъде.
  • 2
    Ни
    Нина
    1 0
    22:08, 23 юли 2019
    Просто става въпрос за пари и вече ще играят за България.
  • 3
    Ни
    Нина
    1 0
    22:08, 23 юли 2019
    Просто става въпрос за пари и вече ще играят за България.
  • 4
    Ja
    Jack Bauer
    2 -2
    00:19, 24 юли 2019
    Какво мрънкате всички? Ставало въпрос за пари. Много ясно, че без пари ли да играят момичетата? Вие, като бачкате искате да ви се плаща, нали? Те защо да не искат? Тренират, играят, прославят България. Заслужават си възнаграждението, даже сигурно повече заслужават отколкото им дават. Браво на тези красиви и талантливи момичета.Пожелавам им големи успехи и големи възнаграждения. ;)
Последни новини