Още един град се намеси във високоскоростната битка на бъдещето

Още един голям град пожела да има футуристично и все още само теоретично високоскоростно трасе, което ще превозва хора и товари в региона със скорост до 1000 км/ч. Това е Райли, столицата на американския щат Северна Каролина. Заедно със съседните градове Дъръм и Чапъл хил, трите започват разговори с Virgin Hyperloop One за изграждането на високоскоростен триъгълник в щата.  

Теоретично, ако той бъде изграден, разстоянието между всеки два от трите града ще се изминава за по-малко от 10 минути. Това ще бъде особено важно за региона, където се намират някои от най-големите компании, университети и болници на САЩ. Засега до реализацията на мрежата има още много време, но властите гледат по-напред, мечтаейки за линия чак до столицата Вашингтон.

Процесът обаче ще бъде доста бавен. Virgin Hyperloop One трябва да получи сертификат, че нейната технология е безопасна да превозва хора. На практика този сертификационен процес още не съществува и вероятно ще отнеме години. Virgin Hyperloop One се надява да има лиценз до 2023 г., а първата отсечка да е готова до 2029 г.

Virgin Hyperloop One е отроче на Сър Ричард Брансън, който обаче се оттегли като председател миналия октомври. Той беше заменен от Султан Ахмед бин Сулаям от Обединените арабски емирства, който е вторият най-голям инвеститор във Virgin Hyperloop One.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини