Шефът на АЕЦ "Белене" застана начело на БЕХ

Жaĸлeн Koeн, пpeдceдaтeл нa бopдa нa диpeĸтopитe нa AEЦ "Бeлeнe", e нoвият-cтap изпълнитeлeн диpeĸтop нa "Бългapcĸи eнepгиeн xoлдинг", cъoбщиxa oт Mиниcтepcтвo нa eнepгeтиĸaтa.

С протоколно решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова се извършва промяна в ръководството на “Български енергиен холдинг” ЕАД. Съгласно решението досегашните членове на Съвета на директорите – Петьо Иванов, Петър Илиев и Живко Динчев, се освобождават от постовете си, съобщиха от министерството на енергетиката.

Със същото протоколно решение за членове на Съвета на директорите са назначени Жаклен Коен, Живко Динчев и Андон Андонов за срок от три години. Решението на енергийния министър влиза в сила след вписване в търговския регистър.

Министър Петкова благодари на досегашния състав на Съвета на директорите на холдинга за професионализма и положените усилия за стабилизиране на енергийните дружества от групата на БЕХ ЕАД.

Новоизбраният Съвет на директорите определи за изпълнителен директор на “Български енергиен холдинг” ЕАД Жаклен Коен

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гю
    Гюро
    0 0
    13:08, 19 юли 2019
    Кой беше казал, че АЕЦ Белене е един гьол. Ама гьолът си имал шеф. И сега шефът на този гьол го повишават да управлява БЕХ. Тази година полупроводници, догодина цели.

Още новини

Последни новини