Как да защитим паролите си в интернет

Помненето на всичките ни пароли може да бъде трудно. Всички знаем, че не трябва да използваме една и съща за всеки сайт, но рядко ползваме повече от две-три пароли за всички наши акаунти в интернет.  

Има решение обаче, което идва под формата на мениджър на пароли. Тези умни приложения съхраняват всичките ви пароли в база данни, която пък от своя страна е защитена само с една парола. В канала CTRL ALT DEL във vbox7 може да видите как да защитите паролите си в интернет.

LastPass

Това лесно за използване приложение е считано за един от най-добрите мениджъри на пароли. То се основава на опростената идея за автоматично генериране на сложни пароли за вас и обединяването им в нова база данни. Всичко, от което се нуждаете, е една главна парола, с която да имате достъп до останалите.

Sticky Password

Sticky Password е отличен мениджър на пароли, който може да се похвали с високо ниво на криптиране и има биометрична съвместимост с мобилните си приложения, така че ако използвате отпечатъка си, за да отключите своя смартфон, лесно можете да потвърдите вашата идентичност.

Keeper

Проектиран за частни лица, но също и като бизнес приложение, Keeper е отличен и  адаптивен мениджър на пароли. Софтуерът генерира силни пароли за вас и ги съхранява на вашето устройство, докато управлява автоматично попълване и влизане в различните платформи и на всички други устройства.

Той също така разполага с функция за споделяне на файлове, която позволява на потребителите и предприятията по един и същи начин сигурно да съхраняват файлове и да имат достъп до тях навсякъде и по всяко време.

dariknews.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини