Дали личните ви данни са изтекли (линк). Хакер за източването на НАП и държавната киберсигурност (видео)

На фенстраницата на Биволъ се появи линк, на който гражданите могат да проверят дали са изтекли данните им при скандалното източване на сървърите на НАП. Вижте по-долу, ако не сте се проверили още. От снощи се споделя масово в социалната мрежа.

Биволъ пусна и напоителен разговор по темата с Атанас Чобанов и Данчо Хакера (днес бял, преди черен) за сигурността на информационните системи в България. В него става ясно, че защитата на държавните ни институции е смехотворна, а сценарият при който някой източва сървъри и после отива да се покаже на медиите, е просто безумен.

Не се случва често да видим хакер, камо ли да разговаря пред камера. Причината за това са уменията им и невинаги светлите сили, които биха искали да ги имат на свое разположение. Достатъчно е да си припомним обвинения експерт по киберсигурност, вероятно единственият подръка на службите, когото познават лично (защото им е водил обучения).

Самият Данчо обяснява, че дори по време на видеовръзката с Биволъ, никой не може да установи откъде се включва, защото е зад два VPN-а. И това е безплатно и базово умение. Идеята, че хакер ще прави нещо и ще остави името си на два собствени компютъра и мейл, е абсурдна. Гледайте останалото във видеото.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    бай Гъдю
    0 0
    17:17, 24 юли 2019
    Защо трябва да му е лесно на Българина, като може да му е колкото се може по трудно и сложно!?
Последни новини