Мевлид събра около 1000 души в Диамандово

Около 1000 души от квартал „Диамандово“ към ардинското село Бял извор и околните населени места участваха в традиционния курбан – мевлид за здраве и берекет. Религиозното събитие се проведе в местността „Курбанище” (Курбанйери) и бе уважено от  областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, председателя на общинския съвет в Ардино Сезгин Байрям. Тук бяха още представители от Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (Ардинци) в Бурса, зам.-председателят на общинския съвет Мюмюн Джила, кметовете на Бял извор и Падина.

Местни духовници, водени от имамите на Бял Извор и ДиамандовоАрслан Хайрула и Мюмюн Мехмед прочетоха айети от Корана и се помолиха за здраве и берекет. Всички присъстващи бяха нагостени с 18 казана пилаф, приготвено от екип, воден от местните майстори Мюмюн Бекир, Ахмед Терзи, Аднан Дживан и Исмет Генч.  От вкусното ястие опитаха всички преминаващи хора от центъра на квартала.

Организатор на проявата бе джамийското настоятелство в квартал „Диамандово“ със съдействието на дарители. От името на настоятелството, председателят му Сейхан Мехмед, изказва искрените си благодарности към спонсорите за финансовата и морална подкрепа при организирането на курбана.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини