Серина Уилямс призна поражението: Симона Халеп игра удивително

Американската тенисистка Серина Уилямс прие с достойнство болезнената загуба с 2:6, 2:6 от Симона Халеп на финала на турнира от Големия шлем "Уимбълдън".

Срещата между двете продължи скромните 55 минути, в които румънката тотално доминираше на именитата си съперничка, за да триумфира в Лондон за първи път в кариерата си.

"Тя наистина игра невероятно, поздравления. Симона игра страхотно. Това не е изненада - някой да се представи силно срещу мен. А аз направих много грешки. Трябваше да намеря начин да спечеля финала.

Може би щеше да ми помогне да бях участвала преди това в повече мачове. Позитивното за мен е, че нямах травма по време на турнира. Ще продължа да опитвам и да се движа напред. Никоя загуба не преминава леко.

Когато някой играе по този начин, няма много какво да направиш. Трябва да приемеш, че това не е твоят ден. Винаги се надявам на победа, но сега обстоятелствата бяха други.

Симона игра с цялото си сърце. Не знам какво можеше да направя различно. Опитах се, борих се. Мога да почерпя опит от Симона какво е да се раздадеш до последно. Научих, че продължавам да съм изключително конкурентна, иначе бих била на финал.

В правилната посока се движа, за да се върна там където искам. Коляното ми е съвсем добре. Не мога да се оплача. Моето приключение е да бъда най-добрата по възможност.

Чувствам подкрепа и обич от публиката. Оценявам я. Искам да се представям по-добре. С Роджър вероятно няма да бъдем тук след три, четири или пет години, така че нашият шанс е сега", каза Серина.

Тя можеше да се изравни с Маргарет Корт, която има 24 титли от най-престижните в кариерата си. Сега те щя трябва да почака поне до US Open в опита си да стигне до това постижение.

Неприятна статистика сочи, че по-малката от сестрите Уилямс вече е в серия от 3 последователни загуби в Мейджър финали – Уимбълдън 2018 и 2019 и US Open 2018.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини