Готвят мащабен протест на пътя след Владая в посока Перник

Мащабен протест, който ще блокира главен път Е79 след Владая в посока Перник, ще проведат жителите на с. Владая, с. Драгичево, с. Мърчаево, с. Рударци, с. Кладница и градовете Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница и Благоевград. Това съобщиха от "Инициативен комитет Драгичево".

Причината е, че само след няколко дни от Агенция "Пътна инфраструктура" спира реверсивното движение, което всяка сутрин се извършва чрез поставяне на конуси, които осигуряват движението посока София в две ленти.

От АПИ са поставили мантинела, която затворя северния изход на Драгичево, в резултат на което голяма част от жителите на селото са принудени да карат допълнителни 8 километра, за да излязат на пътя за София.

Хората се заканват да блокират главния път в неделя и пред камерата на Bulgaria ON AIR разказаха, че са недоволни от неизпълнените обещания от институциите.

"След 6 месеца обещания, че всичко е наред, че се работи по проекта, че ще се пусне реверсивно постоянно движение, ще се сложи светофар на изхода на село Драгичево, преди дни осъмнахме с новината, че реверс няма да има и всякакви проекти, свързани с него ,се спират за неопределено време", разказаха протестиращите.

Те са категорични, че този път е проблемен, а институциите се опитвали да настройват жителите на отделните населени места едни срещу други.

"Всички, които живеем тук, искаме достъп до този път. Няма нужда да си вменяваме проблеми. Този път на нас ни трябва и ние искаме достъп до него от всяко населено място. Хора, които са за София, не могат да влязат в София, трябва да обръщат на Владая, за да отидат до София", обясниха още протестиращите.

Жителите на различните населени места са категорични, че пътят трябва да се споделя, а институциите да го направят удобен за всички. По думите им никога не е ставало въпрос за разширяване или промяна на самото трасе.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини