Паралелните вселени - измислица или реалност?

Идеята за съществуването на две паралелни вселени, различни една от друга, не е нова. В последния си научен труд Стивън Хокинг стига до извода за съществуването на паралелни вселени, подобни на нашата. В своята теория покойният учен провокира астрономите да търсят доказателства за съществуването им. Теорията за паралелните вселени е тясно застъпена и подробно описана в уеб сериала Килерът. В него можете да разберете повече за паранормалните явления.

В много древни култури има доказателства, които свидетелстват за знанието и вярата на човечеството в съществуването на точно определени места по нашата земя, които отвеждат към други светове и измерения. Но дали това са само митове и легенди, които се предават през поколенията?

В последните години зачестиха публикациите по доклади на ФБР и НАСА, в които открито се говори, че т.нар. "портали" са "скрити" в магнитното поле на Земята. С тези предположения идват и много въпроси. Тези паралелни реалности водят ли на някъде, могат да се свързват една с друга, могат ли да разменят информация помежду си и способни ли сме свободно да преминаваме през тях? Има интересни теории, според които понякога всеки от нас сменя реалностите, дори без да разбере. Защо не разбираме? Защото преминаването става за миг и промените са толкова малки и незначителни, че много трудно бихме ги забелязали.

Тъмна и неизяснена част от паранормалните явления е полтъргайстът. Проявява се във всички култури по света. Полтъргайстът е неволеви и повтарящ се феномен, свързан със създаването на различни шумове, появяване, изчезване или преместване на предмети.

Подобно на полтъргайста, духовете или призраците също представляват изображения без носител, които олицетворяват душата на починал човек. Интересното при тях е, че те не са подвластни на физичните закони. Това е и причината за възможността им да се телепортират. Има теории, че призраците могат без затруднения да преминават през предмети. Масово теориите подкрепят твърдението, че духът и тялото заедно съставят нашата същност. И тук е важно да споменем, че според някои учения има разлика между дух и призрак. Когато тялото престане да функционира, духът е този, който преминава на друго ниво на съзнанието. А призраците всъщност са неспокойни духове, чието преминаване в друг свят е било възпрепятствано.

Интересен факт е, че горите винаги са били считани за места на магията. Много хора твърдят, че съществува невидима сила, която кара дърветата да оживяват. Дали тази сила всъщност са духовете?

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини