Дариткова: БСП ни поканиха на един пазарлък за субсидиите

Поканихме ДПС на разговор, след като видяхме внесени от тях предложения в деловодството на НС, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ

„БСП ни поканиха просто на разговор, на един пазарлък, без да е ясно какво точно предлагат. Ние поканихме ДПС на среща, след като видяхме внесени от тях предложения в деловодството на НС”. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира отказа на ГЕРБ да се срещне с представителите на левицата по темата за субсидиите, както и разговорите след това с ДПС.

„БСП внесоха много законодателни предложение между първо и второ четене вчера в късния следобед. Те не са ни канили да обсъдим тези предложения. Те просто поканиха всички политически сили, като се опитаха да направят пазарлък по темата”, допълни Дариткова.

Тя обясни, че освен ДПС, които са предложили 0 лева субсидия, нито една от другите политически сили не е предложила сума, различна от 1 лев.

„Трябва да се направи точна преценка за това дали партиите могат да функционират нормално с този 1 лев. В рамките на тази година ние ще анализираме това”, заяви Дариткова.

С ДПС е обсъдена възможността да се възстанови финансирането от физически лица, което е съществувало до 2009 г.

„Другите политически сили са заложили някакви граници на това субсидиране от юридически лица. Предстои в Бюджетна комисия да бъдат обсъдени всички предложения”, каза Дариткова.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини