В Кърджали днес ще се проведе кръгла маса в защита на малцинствата

Както Кърджали бг вести писа днес в областният център ще се проведе Регионална кръгла маса „NO-HATE-BG: заедно в защита на малцинствата и превенцията на престъпленията от омраза” . Тя се организира от Българския хелзинкски комитет и Община Кърджали. Ще има няколко панела, в които ще се включат журналисти от Кърджали. Сред тях са Красимир Ангелов, Вилдан Байрамова, Ваня Ламбева, Георги Кулов. Специална дискусия ще обхване мненията на правозащитните институции в града.

Форумът ще бъде открит от зам.-кметът на Община Кърджали Веселина Тихомирова. Председателят на Български хелзинкски комитет Красимир Кънев ще направи встъпително изказване.  Ето и встъпителните думи от експозето му:

„ Проблемът с разпознаването, разпространението, законодателството и практиката за борба с престъпленията, подбудени от предразсъдъци в България, е изключително сериозен. Той засяга голям брой уязвими хора, които стават жертви на разнообразни форми на престъпна дейност, мотивирана от различни по вид и дълбочина предразсъдъци. Тези престъпления достигат рядко до вниманието на правоприлагащите органи, а когато достигнат, остават много често ненаказани. Както законодателната рамка за борба с тях, така и стандартите за тяхното разследване и наказване у нас са дефицитни”.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини