Ученици от ПГ по туризъм на практика по програма „Еразъм +” в перлата на Испания – Тенерифе

За поредна година Професионална гимназия по туризъм «Проф. д-р Асен Златаров» - гр. Кърджали ще реализира проект по Програма „Еразъм+”, ключова дейност 1 ”Мобилност на обучаеми и персонал в областта на професионалното образование и обучение”.

Проектът „Бъдеще” се осъществява по инициатива на сдружението „Брейн груп” Видин и партньори  - ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Видин, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали и ПГТ „Александър Паскалев”- гр. Хасково.

От 21 юни  до 12 юли 2019г.,  15 златаровци от направления: "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг", "Хранителни технологии" и "Организация на туризма и свободното време", придружавани от своите учители инж. Кремена Славова и Милена Моллова, ще проведат  производствената си практика в Пуерто де ла Круз, Тенерифе, Испания.  По време на триседмичния престой учениците ще имат възможността  да обменят опит в четиризведните хотели и висококатегорийни ресторанти на известния морски курорт. Те  ще разширят  и усъвършенстват своите знания и умения в приготвянето на традиционни испански и специфични средиземноморски  ястия, в обслужването на туристи под наставничеството на водещи професионалисти.

По време на визитата в Тенерифе златаровци ще имат възможността да посетят красивите природни паркове на острова,  да се запознаят с културата, историята и традициите на  страната домакин.

Придобитият професионален опит и полученият европейски сертификат ще увеличи възможностите им за продължаваща професионална реализация и реализация на пазара на труда.

Това съобщиха от ръководството на Професионалната гимназия по туризъм.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини