Българка вече официално носи титлата „най-силният глас на планетата"

Най-мощният глас на планетата е на балгарката от Пловдив Смиляна Захариева

Опитът е бил проведен на 27 септември м.г. , а решението на Гинес с придружаващия го сертификат е пристигнало на 18 юни т.г. , а в него е вписан рекорда от 113.8 децибела, които родната певица Смиляна Захариева постигна на 27 септември 2018 г.

Гласовитата българка е спазила всички указания и изисквания на Книгата на рекордите на Гинес, като изпяла „Излел е Дельо хайдутин” с невероятните 143,8 децибела, изпълнявайки всички изисквания, сред които микрофонът да е отдалечен от нея на 2,5 метра и да е поставен на 1,5 м височина.

Уредите са отчели 113,8 децибела, а по формула за изчисляване на загуби в далечината е пресметнато, че с 6 децибела намалява силата на гласа й на всеки половин метър. Така, ако микрофонът е на 2,5 метра отстояние от устата до уреда се губят 30 децибела. Като се пресметне степента и силата на разсейване на звука за тези 2,5 метра, то те се равняват на 143,8 децибела.

От Гинес са имали и ред други изисквания- за вида на залата, вида на шумомера- да е от най-високия клас на пазара, както и певицата да не впръсква нищо в гърлото си, заради което пловдивчанката решила да не пие дори вода. Опитът е проведен на 27 септември м.г., а решението на Гинес с придружаващия го сертификат е пристигнало на 18 юни т.г.

Смиляна Захариева е завършила професионалното си образование в СМУ с. Широка лъка, Музикалната Академия АМТТИИ – Пловдив.

СмолянБГвести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини