Общинските съветници отказаха да прехвърлят общински имот на Министерството на транспорта

Общинският съвет на Първомай отказа да прехвърли безвъзмездно общинска собственост , в собственост на държавата за изграждане на стълбове на ВЛ 110 кV за основно и резервно захранване на тягова подстанция Първомай и реконструкция на съществуваща въздушна линия 400 kV „Хеброс” за национален обект: „Реконструкция и електрификация на железопътна линия Пловдив – Свиленград – турска/гръцка граница с оптимизиране на трасето за 160 км/ч”.

Предложението беше внесено от кмета на общината Ангел Папазов. По темата взе думата Янко Диков, който призова своите колеги да се въздържат от положителен отговор като се обоснова така: „7 години НКЖИ и принципалът му Министерство на транспорта не дават ясен отговор ще бъде ли изграден подлез, който да свързва двете части на разделения ни град. 7 години има движение и развитие по този проблем, но никога и решение.

Той припомни, че по тяхна препоръка това съоръжение е със статут на обект от особено значение и с парите на данъкоплатеца е възложена задача и разработен план. Според Диков отказът им няма да попречи на  НКЖИ  и няма да спре работата по проекта, но така ще сигнализират, че има проблем, който не е решен. Освен това, съветникът от коалиция… припомни, че изграждането на автомобилен подлез не е единственият проблем - НКЖИ не е изпълнила и предвидената по проект пътна инфраструктура.

Само 5 гласа „за“ получи предложението на кмета – гласовете на съветниците от БСП. Всички останали гласуваха с „въздържал се“ и поисканата собственост остана общинска.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пи
    питагор
    7 -1
    08:43, 20 юни 2019
    Ивоо избoрите чукат на вратата и ДикоФ почна да сънува прокара oбаче ни съ сещъt чи къкту те утказват на НКЖИ така и най официалну НКЖИ жъ им уткажи щоту ду сига ги залъгваха къту дица а сига ще получат ясен и категуречен отказ тугава да видим Дикоф с какъва платформа жъ участва на избурите. Ава тъпаци от пърумай нет махните го тоя скрипт за правописа ва серсеми давами че съкращението НКЖИ е непозната дума *** ти серсемите дето сте къту ни можете да напрайте нещо като хората махнете коментарната рубрика.
  • 2
    ..
    ........
    10 -4
    09:21, 20 юни 2019
    Янко е недоразумение. Какъв прокар какви пет лева. Града обезлюдя. Янко с папаза да ходят да копат землянки и прокари в Буково.
  • 3
    ?
    ?
    4 -1
    14:05, 22 юни 2019
    "...НКЖИ не е изпълнила и предвидената по проект инфраструктура". И докога !?
    Каде са пътищата , шумоизолацията ? Слугинажа с 5 гласа - ЗА ли ще довърши работата на НКЖИ ?
    Или ще върнат парите на данъкоплатеца за пребоядисването на ЖП гарата от жълта в червена!?

Случаен виц

Последни новини