Кабелни оператори на протест пред сградата на МС

Кабелните оператори организират протест пред сградата на Министерския съвет. Те ще изразят недоволството си от акцията на ГДБОП срещу разпространението на пиратско съдържание, информира БНР.

На 13 юни ГДБОП влезе в офиси на кабелния оператор "Кабел Сат Запад" в Кюстендил, Дупница, Благоевград и Гоце Делчев. При акцията бяха обискирани офиси на пет доставчици на интернет и кабелна телевизия, както и беше отнета техника. Според Националното сдружение на кабелните оператори "Клуб 2000" това е довело до финансови загуби за фирмите и са нанесени материални щети върху офисите.

Вследствие на акцията голяма част от жителите на Гоце Делчев останаха без телевизия и интернет, което предизвика протест в града. Такива недоволства имаше и в други градове по страната.

В писмо до медиите операторите информират, че операцията на ГДБОП е целяла ликвидиране на конкуренти и разчистване на пазари, използвайки държавни органи и структури.

Кабелните оператори се заканват да заведат дела срещу държавата в Съда в Страсбург, както и настояват началникът на сектор "Киберсигурност" в ГДБОП Явор Колев да подаде оставка, а също и да поднесе публично извинение за неудобството на гражданите.

По информация на БНР протестът ще се проведе в 13:30 часа.

Източник: БНР

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини