Става практика да се кара без книжка и да се ползват нерегистрирани коли

Две проверки за управление на нерегистрирани автомобили са започнати в РУ-Кърджали. На бул.“България“ в областния град полицаи спрели 18-годишен с „Алфа Ромео“ и при справка се оказало, че колата е с прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение на собственик да регистрира моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването му. В село Лясково бил установен 16-годишен, който се движил с нерегистриран мотопед. Работата по двата случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

Шофьор без книжка е бил засечен от джебелски полицаи да управлява лек автомобил „Рено“. 24-годишният водач бил спрян за проверка около 18 часа снощи на улица в града. При направена справка се изяснило, че водачът е в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на МПС. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Джебел. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

Екип на пожарната служба в Кърджали съдействал за пренасянето на болен до линейката на Центъра за спешна помощ вчера около 13 часа в областния град.


Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини