Две жени с "Мерцедес" пострадаха при катастрофа, хващат мъртво пиян зад волана

Две жени на 42 и 54 години са пострадали при катастрофа в село Резбарци малко след 22 часа на 14 юни. По-младата управлявала лек автомобил „Мерцедес“, вследствие на несъобразена скорост излязла извън платното и се блъснала последователно в стълб за улично осветление и ограда. Двете жени били прегледани в Спешното отделение, където било констатирано, че водачът е със счупване, а пътничката с по-леки контузии. Взета е кръвна проба за анализ. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба съдействал на медиците от Центъра за спешна помощ и обезопасил катастрофиралия автомобил. Само с материални щети са другите две произшествия по пътя от спирка „Джебел“ към Момчилград и в Кърджали. Първото е причинено от нарушена дистанция, а второто при неправилно изпреварване. На виновните за пътните инциденти са съставени актове по ЗДвП.

Нерегистриран „Фолксваген“ бил засечен от полицаи при проверка в Крумовград. Колата била управлявана от 34-годишен, а при направена справка се установило, че е с прекратена регистрация по чл.143, ал.10 от Наказателния кодекс заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Група „Охранителна полиция“ в РУ-Крумовград продължава работата по случая.

Три бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали, Крумовград и Кирково за управление на автомобили след употреба на алкохол. 3,14 промила отчел тестът на 62-годишен, който бил проверен в село Завоя от кирковски полицаи. 2,39 промила е резултатът от пробата на 57-годишен в Крумовград. 1,65 промила отчел дрегерът на 31-годишен, който се движил с „Опел“ в Кърджали и впоследствие отказал кръвна проба. На другите двама водачи са издадени талони и са взети проби за химически анализ. И тримата са били задържани за срок до 24 часа. Работата продължават разследващи полицаи.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини