Победителката от Евровизия 2018 пристига за гей парада в София

Победителката от Евровизия 2018 Нета Барзилай пристига у нас специално за гей парада на 8 юни. Тя ще се качи на сцената преди началото на шествието в 19:30 ч, а по-късно в същия ден ще изнесе концерт на покрива на сградата на "Уолтопия" в Техпарк София, където ще е официалното парти на Прайда. 

Нета е първият победител на Евровизия, който идва в България по повод марша. Гостуването й е организирано с помощта на посолството на Израел в България и посолството на Великобритания. 

Нета открай време е отявлен защитник на правата на жените и ЛГБТИ хората по целия свят. След като донесе победа за Израел в Евровизия 2018 с песента "Toy", тя се качи на сцената и на тазгодишната Евровизия, където представи ново си парче. 

"Не мога да повярвам, че аз мога да създам семейство с когото реша, а гей хората да не могат",  възмутено сподели Нета пред списание Attitude мнението си.

"Всички плащаме данъци, всички сме длъжни да служим в армията, а правителството не ни третира като равни. Когато атакуваш една общност и им кажеш, че те не заслужават същото като останалите, на тях им е трудно да повярват в себе си и да отговарят на удара. Много гей мъже се страхуват да се разкрият, защото смятат, че са по-нисши. Трябва да използваме силата на социалните мрежи и винаги да поставяме тази дискусия. Трябва да правим все по-големи прайдове. Прайд трябва да стане национален празник, а не просто купон за една общност", категорична е победителката. 

Миналата година Нета отказа да отиде в Русия, за да получи награда. Тя заяви, че ще бъде на Прайда в Тел Авив по същото време.

"Не давай власт на омразата, дай власт на любовта" е посланието на 12-ото ежегодно шествие на София Прайд 2019, което се провежда в подкрепа на равенството на ЛГБТИ хората. Както обикновено то ще започне в 16:30 ч с концерт пред Паметника на Съветската армия, а след което марша тръгва в 19:30 ч.

За да изразят своята подкрепа участие в музикалната програма преди шествието ще вземат още и Галена, Михаела Филева, Ерол Ибрахимов от Уикеда, Мила Роберт, Рут Колева и групата IVA

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини