ВАС отмени наредбата за глоби за къмпингуване на Корал

Върховният административен съд отмени спорната наредба на Община Царево, която изискваше къмпингуващите на плаж "Корал" да имат разрешение от архитекта на общината, нотариално заверена декларация от собственика на земята и да предупредят общината 7 дни преди разполагането на палатки и каравани. 

Отменена е цялата Наредба за опазване на обществения ред и околната среда на територията на Община Царево, а не само частта за къмпингуването, уточняват от прокуратурата в Бургас. 

Причината за отмяната на наредбата е, че тя не е подложена на обществено обсъждане. 

Според Сдружение "Да запазим Корал" посочват, че десетките глобени по наредбата могат да си потърсят парите обратно. 

„Ако те са глобени за един минал период, няма как да им бъдат връщани парите. Това е безумие!", обяснява пък председателят на общинския съвет в Царево Даниел Скулиев, цитиран от bTV.

Музикантът Васил Гюров, който беше един от първите глобени, обясни, че все още не е платил глобата си от 300 лева, но мисли и това лято да почива на същото място, на което е глобен.

„Не отивам на почивка. Отивам, за да свърша една работа, т.е. да попречим на плановете за застрояване на едно от последните незастроени места”, коментира Васил Гюров.

Наредбата вече е качена на сайта на Община Царево, за да бъде подложена на обществено обсъждане.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини