Бомбата в Лион сглобена чрез интернет

Главният заподозрян за бомбения атентат в Лион, Мохамед Хишам М., придоби необходимите материали за създаването на бомба от голям онлайн магазин на негово име. Това съобщи в. "Паризиен".

Според нея, по време на претърсването на апартамента му, следователите открили материали, които организаторите на терористичните атаки в Брюксел и във Франция преди това са използвани за създаване на взривни устройства.

Вестникът разкрива, че Мохамед е роден в алжирски град Оран през 1992 г., увличал се по медицината, а по-късно и по информационните технологии. През 2017 г. той идва във Франция със семейството си със студентска виза и следва информатика в "Епитех".

Директорът на училището в отговор на " Фигаро", отрече тази информация, като заяви, че младежът никога не е учил при тях. Учениците обаче казват пред същия вестник, че във вътрешната мрежа са намерили профил с подобно име и той е бил изтрит час по-късно, след като в медиите е споменато училището.

Все още не са известни мотивите за атаката. При експлозията в Лион бяха ранени 13 души, сред които 10-годишно момиче. Бомбата избухна на 24 май, а охранителните камери заснеха млад мъж да оставя чанта пред пекарна. Чантата е избухнала около минута, след като той си тръгнал. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини