Двуетажното ново кръстовище във Варна пропадна за втори път

Земна маса се срути върху локално платно на новия варненски булевард "Васил Левски" в района на ромския квартал "Максуда" два дни след като кръстовището пропадна след пороен дъжд, съобщава bTV. Няма информация за пострадали при инцидента.

На 21 май едно от трите двуетажни кръгови кръстовища по току-що ремонтирания за 113 млн. лв. варненски булевард "Васил Левски" пропадна, докато докато премиерът Бойко Борисов участваше в предизборна среща на ГЕРБ във Фестивалния и конгресен център в града.

Само няколко часа преди това той похвали ремонта и каза, че по трасето на булеварда нямало никакви проблеми, въпреки очевидния факт, че едно от кръстовищата му е наклонено и с нарушена окръжност, друга част от булеварда мина през трибуните на градския стадион "Спартак", а обширни участъци от платната му остават под вода след всеки валеж. Според снимки, видеоклипове и коментари, публикувани в социалните мрежи, кръстовището на булевардите "Васил Левски" и "Владислав Варненчик" е пропаднало, като на второто му ниво се е образувала дупка.

Темата за качеството на ремонта беше засегната и в днешното гостуване на Бойко Борисов в "Нова телевизия". "Качеството е отлично. Минах онзи ден, говорих с хората. Когато падна големият дъжд в София на Южната дъга, един се возеше с лодка. В Германия, в Австрия при наводнения карат водни ски и канута", беше коментарът на премиера. "Стихия. Природа", обобщи той.

Вчера стана известно, че кръстовищата и трасето на току-що ремонтирания булевард са били "недовършени", въпреки че движението по тях е било позволено. Информацията бе потвърдена и от пресцентъра на местната администрация, след като седмици наред тя оставяше без внимание медийните публикации и сигнали на граждани за проблема. Булевардът, чието трасе е дълго малко над 3 км, беше отворен за движение на 25 март при изненадващо посещение на Бойко Борисов. Пред медиите, спешно свикани именно на кръстовището, което пропадна снощи, премиерът нареди на кмета на града Иван Портних: "Кажи им да пускат движението!"

Пускането на движението по булеварда стана, преди за него да са издадени задължителните по закон за подобни обекти актове 16 и 17, както и разрешително за ползване. Видеоклипове и снимки, публикувани веднага след отпътуването на Борисов на 25 март, показаха, че пешеходни подходи на височина 10 м по него са оставени необезопасени, че липсват парапети и предпазни ограждения.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини