Нова социална грижа по проект стартира в Димитровград

Одобрено за финансиране е проектно предложение „Звено за патронажна грижа - Димитровград” по  процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-2.040 “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 2“ по ОП „Развитие на човешките ресурси”, съобщават от община Димитровгад. Общата стойност на проекта е 321 357,16 лева.

 

Лекар, медицински сестри, социални работници, психолог, рехабилитатор и санитари ще предоставят почасови интегрирани здравно-социални услуги в домовете  на 118 лица с увреждания и възрастни хора над 65 години, с ограничения или в невъзможност за самообслужване.

 

Лицата от целевите групи ще получават грижи като помощ при даване на лекарства, поставяне на мускулни и венозни инжекции, предписани от лекар; превръзки,  рехабилитация (раздвижване) в домашни условия, съдействие при представяне пред ТЕЛК, помощ при личния тоалет,  почистване на дома, закупуване на лекарства и хранителни продукти със средства на лицето и други.

 

Изпълнението на дейностите по проекта ще стартират от 01.09.2019г., като през първите три месец ще се извършат ремонтни дейности на офиса на звеното, ще се стартира процедура по закупуване на автомобил, ще се извърши подбор и обучение на персонала на звеното. През третия месец ще започне приемането на документи на кандидатите да ползват почасовите здравно-социални услуги. Предоставянето на услугите ще стартира от началото на четвъртия месец и ще продължи в рамките на 12 месеца.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини