Елена Йончева пропуснала да декларира, че живеела под наем. Вестниците в неделя

24 часа

Елена Йончева пропуснала да декларира, че живеела под наем

Депутатката от БСП Елена Йончева пропуснала да обяви, че не живее в собствено жилище, а обитава къща с двор срещу наем от 3400 лв. на ул. "Емануил Манолов" в кв. "Драгалевци". Тя се нанесла там заедно с мъжа си и детето им през 2017 г. Това става ясно от коригираната ѝ декларация пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

В петък комисията публикува коригираните декларации на 637 души от властта, които в първите документи са допуснали грешки или са "забравили" да съобщят за имоти, но КПКОНПИ ги е открила в регистрите.

Корекции нанесла и енергийната министърка Теменужка Петкова. Новото, което е обявила е, че съпругът ѝ Иван Петков държи срещу наем от 700 лева апартамент в София за 2 г.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е обявил годишната заплата на съпругата си - 55 135 лв., нещо, което беше пропуснал в първата декларация.

В коригираната декларация посланикът ни във Ватикана Кирил Топалов е обявил 6 имота, от които един магазин на жена му, две ниви на нейно име, две коли - фолксваген и хюндай, както и четири влога в банки, един от които на жена му.

Труд

"Z" поколението учи с пуканки и таблети

Майките и бащите, които вече много са пораснали и са станали баби и дядовци, трябва да знаят: това са матури почти като тези, които те са държали навремето, но при завършването на гимназия. Сега работата пак е сериозна, макар и да започва отрано, още в началния етап на обучение. А защото учениците са наистина малки или по други причини, тези изпити станаха известни като "малките матури".

Провеждат се на една и съща дата за всички четвъртокласници в страната, за едно и също време, при един и същ регламент. Информацията за тях е предварително засекретена. В деня на външното оценяване вътре, в класните стаи, си има квестори и тръпнещи деца. И родителите тръпнат отвън, но това е друга тема. Учители обясниха, че оценяването се прави, за да се покаже дали българските ученици са усвоили минимума от знания, залегнал в програмата.

В документите, които малчуганите ще получат за завършен начален етап, е отделено специално място за резултатите от първите им значими изпити в училищния живот. От сайта на просветното министерство става ясно, че "малки матури" има от 2006-2007 година насам.

Монитор

Обмислят безплатно образование за определени университетски специалности

Министър Вълчев прогнозира, че допълнителните мерки за стимулиране приема в определени специалности ще започнат с професионалните направления математика, химически, физически науки, енергетика, религия. За поредна година във висшите училища има намаление на приема, но в частните вузове спадът е много по-голям, допълни образователният министър. Според него пред последните две-три години демографският спад от края на 90-те години достигна като випуски и във висшето ни образование, след като преди това училищата бяха засегнати от намаление на учениците.

По-малък прием в държавните училища също има, но то съвпада и с политиката на министерството за намаление на приема и преструктуриране, посочи министър Вълчев. Намалението е в тези професионални направления, в които в най-голяма степен при пълната либерализация на приема избуя т.нар. нерационално търсене на висше образование, допълни образователният министър.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Сл
    случаен
    8 -4
    09:39, 19 май 2019
    егати и наглостта колко хора са виждали 3400 лв. за месец не като разходи за квартира, ами като доход ..това е дохода на един обикновен човечец за 6 месеца и се чуди как да изкара месеца браво на елена догодина ще плаща 3400 евро за наем на жилище докато има тъпаци да гласуват за нея ще е така а вие глупаци продължавайте да сте заслепени ,какви ли още далавери върти тая .колко ли обшорки ще излезнат
    .представете си какви други пари харчи тая кощерица .освен наема ,бедна ви е фантазията скъпи избиратели огледай те се .
    • Сл
      Слаен1
      6 -3
      10:27, 19 май 2019
      А какво ще кащеш за 55,000 лева годишна заплата?
  • 2
    Ми
    минувач
    5 -2
    11:03, 19 май 2019
    Я да сметнем 3400 12месеца 40800лв на 55000 заплата да сложим данъци дали ще и останат за храна при същия наем на министершата
  • 3
    Ми
    Митко Калайджиев
    4 -2
    12:59, 19 май 2019
    Що така ма Ленче ?
  • 4
    Сл
    случаен
    6 -1
    14:54, 19 май 2019
    щото се прави на ущипана,само за наема скрива 40 800 лв на година представете си за друго какво става
  • 5
    Пе
    Петко
    0 0
    18:51, 19 май 2019
    Дойде на границата прекара си две групи.Защо не се застъпи да ремонтират пътя Свиленград - Маточина.
  • 6
    Не
    Неразбиращ
    0 0
    22:01, 19 май 2019
    Пропуснала да декларира, пък може и да е забравила, пък при нея всичко може, щом е в нейна полза. Дали е от паметта - О, памет, ти си пак на изпитание ! Какво ли още ще сътвори, само тя си знае ! Ако от нас, работещите , пропусне да се отчете на държавата, какво ли би могло да му се случи ?
Последни новини