Мария Калинова завоюва трето място сред петокласниците в страната на "ИТ Знайко"

Мария Калинова стана трета на големия финал на състезанието по информационни технологии „Знайко“.

То се проведе в Пампорово, в дните между 11 и 13 май. През първия ден финалистите разработиха своите проекти, а през втория трябваше да ги защитят пред жури.

Петокласничката от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ се представи с презентация на PowerPoint по темата „Небивалици в приказния свят“. Създавайки свои фигури, без да ползва готови изображения, Мими е разказала за невероятния подарък, който прави Слънчо на Зайко – да го разходи на различни места – Египет, Космоса, Париж и къде ли още и не, докато Зайко се убеди, че най-уютно е в неговия дом.

За отличната си подготовка момичето е благодарна на учителката си по ИТ Нина Нихтянова и на майка си Мая, която също е преподавател по ИТ.

Освен Мария на финала се явиха съучениците ѝ Валентина Ташева, Евгени Трендафилов и Неделина Димитрова и шестокласничката Сандрина Йорданова.

Вьсички те станаха част големия „купон“, който „Знайко“ организира по случай своя десети рожден ден. Децата се забавляваха и завързаха много нови познанства. Всички получиха грамоти за отлично представяне и шапки, а Мария Калинова и грамота за трето си място и тонколонки.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини