Windows 10 вече ще изисква компютрите да имат минимум 32GB свободно пространство

Мicrosoft винаги са били обект на негативни критики, които са свързани с това колко пространство заемат системните файлове на операционната система. Компанията зарадва доста потребителите преди четири години, когато потвърди, че ще изискват минимум 16GB свободна памет в устройствата с Windows 10. Досега това беше задължително изискване за производителите, които възнамеряват да представят собствен хардуер с платформата. Скоро, обаче ситуацията ще се промени.

Софтуерният гигант възнамерява да увеличи двойно лимита за компютрите с Windows 10, който отново ще стане 32GB, съобщава SlashGear. Това изискване ще бъде въведено още от следващия ъпдейт на платформата, който ще е достъпен за потребителите от май и е с номер на версия 1903. Свободното пространство от 32GB ще е задължително, както за 32-битовите, така и за 64-битовите конфигурации. На практика това означава, че дори най-евтините устройства вече ще трябва да имат поне 64GB памет.

Ситуацията е сложна и поради факта, че сегашните устройства с 32GB памет най-вероятно яма да могат да ъпдейтнат към следващата версия 1903. Проблемът е, че поддръжката на сегашната актуализация с номер 1809 изтича през 2020г. Така за повечето потребители вероятно ще се наложи да се сдобият с ново устройство. Причината е, че освен сегашното изискване от 16GB и допълнителните 7GB за "Reverse Storage" потребителите ще имат достъп до по-малко от 9GB за файловете и мултимедийно съдържание.

Притеснения имат потребителите на Windows 7, които си ползват операционната система на по-слаби конфигурации. Изглежда Microsoft е предприел усилено предлагане на ъпгрейд на тези системи до Windows 10. Ако трябва да запазите текущия си хардуер и продуктовия ключ не работи, имате три свободни избора. Можете да си останете на Windows 7, да използвате Windows 10, без да го активирате, или да опитате Linux.

Windows 7 няма да спре да работи, когато финалната си дата. Microsoft обаче ще спре да доставя актуализации на защитата, което ще изложи компютъра ви на риск. Може да оцелеете, ако внимавате, ако актуализирате софтуера, използва защитен браузър, като Google Chrome и силна антивирусна програма, изпълнявате рискови програми в Sandboxie и имате пълен архив, ако нещо се обърка. 

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини