Почина жълто-черната легенда Динко Дерменджиев

Легендата на Ботев (Пловдив) и българският футбол Динко Дерменджиев напусна този свят, съобщиха от клуба. Рано тази сутрин, на 1-ви май, емблемата на  "жълто-черния" клуб почина след претърпян инсулт.

Чико си отиде месец преди да навърши 78 години.

Динко Дерменджиев прекарва цялата си професионална футболна кариера в Ботев Пловдив, като изиграва общо 447 мача в А група с екипа на тима в рамките на 19 сезона. В тях той отбелязва 194 гола за "канарчетата". Играл е в 10 мача в евротурнирите, където отбелязва 3 гола. За националния отбор на България има 58 мача и 19 гола. Участвал е на три Световните първенства - Чили '62, Англия '66 и Мексико '70. Избран е за футболист номер 1 на Ботев Пловдив за ХХ век.

След края на футболната си кариера става треньор, като е водил отборите на Ботев, Левски, Локомотив Пловдив, Локомотив София, Хебър Пазарджик и други.

Поклонението пред тленните останки на Динко Дерменджиев ще бъде на 4 май, от 10 часа, в зала Колодрума, от 10 часа.

Поклон пред паметта му!

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ге
    ГЕОРГИ ЗДРАВЧЕВ.
    0 0
    08:32, 2 май 2019
    Бог да те прости чичо Динко.Главата му беше футболна инциклопедия било за тактика било за цялостно позициониране на терена имах честа 2 год той да ми е треньор във школата на Ботев в спортното училище имаше си и лоши черти като човек но за футбол легенда.Почивай в мир тренер.
Последни новини