Ремонти по Тракия и Хемус затрудняват трафика

Ремонти по магистралите “Тракия” и “Хемус” затрудняват движението. За да се улесни трафика, днес и на 29 април в пиковите часове ТИР-овете няма да се движат.

От 10 часа днес до 10 часа на Великден ще има две ленти за Бургас и за Варна и една за София в района на виадуктите в ремонт. От 10 часа на Великден до 10 часа във вторник - 30 април пък в същите участъци ще има по две ленти за София и една за Бургас или Варна.

На АМ „Тракия“ се ремонтира платното за Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър и над река Елшишка при 89-ти км. За да избегнат ремонта над реката, шофьорите могат използват три алтернативни маршрута: 

пътен възел „Церово“ на АМ „Тракия – път III-8402 /Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември/ – път I-8 /Лозен – Звъничево – Пазарджик/ – път II-37 /Пазарджик/ – пътен възел „Пазарджик“ на АМ “Тракия“

пътен възел „Церово“ на АМ „Тракия – път III-8402 /Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември/ – път I-8 /Лозен – Звъничево – Пазарджик/ – пътен възел „Цалапица“ на АМ “Тракия“

пътен възел „Калугерово“ – път III-803 /Динката – Драгор/ – път II-37 – пътен възел „Пазарджик“ на АМ “Тракия“.

На АМ „Хемус“ на територията на Софийска област се ремонтират виадуктите при 19-ти, 36-ти, 37-ми и 51-ви километър и тръбата за София на тунел „Витиня“.

В участъците с ремонт водачите да предвидят повече време за пътуване, или да използват алтернативни маршрути, съветват от АПИ. Алтернативен маршрут на АМ „Тракия“ в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин - проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле.

Днес от 16 до 20 часа се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Забраната ще важи и в последния почивен ден 29 април (понеделник) от 14 до 20 часа.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини