СEM прие оставката на Константин Каменаров, Кошлуков поема БНТ

Съветът за електронни медии прие оставката на Константин Каменаров като генерален директор на БНТ. Оставката бе депозирана в деловодството на съвета в 9,30 ч днес.

За временно изпълняващ директор на БНТ бе избран Емил Кошлуков, който сега е програмен директор на националната телевизия.

СЕМ е приел и оставката на Валери Запрянов, член на Управителния съвет на БНТ, който я е депозирал заедно с тази на Каменаров. 

До оставката на Константин Каменаров се стигна, след като Софийският градски съд потвърди изцяло присъдата му за шофиране след употреба на алкохол. Той бе осъден условно от първоинстанционния съд на 1 година и 3 месеца "лишаване от свобода" с 3-годишен изпитателен срок. Вече бившият генерален директор на БНТ трябва да плати и 600 лева глоба за това, че е седнал зад волана с 1,6 промила алкохол в кръвта.

Константин Каменаров бил спрян за проверка от пътни полицаи на 23 юни 2016 г., докато прибирал съпругата си от тържество, защото не се чувствала добре. Обяснението му за високата концентрация е, че пиел разтвор от билката "златен корен", която ползвал за стимулиране на метаболизма и за отслабване. Билката обаче се разтваряла в медицински спирт, а по-рано вечерта, след като се прибрал от работа, изпил две дози, което било около 100 грама чист етилов алкохол. Преди това пък изпил и едно уиски за отпускане.

До 3 месеца трябва да се проведе и нов конкурс за директор на БНТ.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини