Деца с увреждания се сдобиха с нова спортна площадка и подаръци от кмета - ВИДЕО

    Спортна площадка за деца с увреждания откриха днес зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, кметът на община Иво Димов, представителят на УНИЦЕФ за България, д-р Джейн Муита и даритиели.

    Площадката е изградена в двора на Дневния център за деца с увреждания, като тя разполага с писта за бягане, комбиниран уред въртящ диск и волан, степер с разгъвач за крака, стрийт фитнес комплект, баскетболен кош и маса за шах. Уредите са съобразени с нуждите и потребностите на децата и възрастните с увреждания, като им дават възможност да повишат физическата си култура и дееспособност. С подкрепата на Община Димитровград бе облагородено пространството около спортното съоръжение и поставени нови пейки, кошчета, както и изградена тротоарна алея.

    Площадката бе изградена със средства, предоставени от дарители, като Райфайзенбанк и служителите й, „Девня цимент”, PHOTOSCOOL, книжарница Знание и др.

    Спортната площадка разширява възможностите за дейности в центъра и отдих на открито. Тя допълва изградените вече тук детска площадка и сцена на мечтите, които дават възможност за забавления и изяви на децата, подчерта кметът. Той зарадва децата от центъра със спортни подаръци. По-рано градононачалникът, зам.-министърът и представителят на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита участваха и в кръгла маса по социални теми.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      На
      Наблюдаващ
      3 0
      08:58, 23 апр 2019
      Щеше да е прекрасно, ако общината се бе погрижила за тоновете боклуци, които ограждат това място. Точно от другата страна на оградата, зад която са се наредили за снимки тия хубавци... човек трябва да се чуди дали живеем в кофа за смет или в град. И на фона на всичкото боклук, се наредил още боклук, с техните лицемерни боклук-проекти.

    Случаен виц

    Последни новини