В Кърджали започна международен форум за стандартите в спешната медицина

Изображение 1 от 4

    Международен  форум на  медици започна в Кърджали.Той ще се проведе от 22 до 24 април.Конференцията е посветена на стандартите за здравеопазване и безопасни условия на труд в него.Участници  в него са специалисти от съседните региони на България и Гърция.Сред гостите бяха областният управител Никола Чанев,изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” и шефът на Пожарната комисар Сергей Заимов.

    Форумът бе открит от директора на ЦСМП –Кърджали д-р Атанас Митков. Той презентира работата на центъра.

    Конференцията е по Проект Nо 1861 „Получаване на спешна/ежедневна медицинска помощ чрез насърчаване на иновациите в  трансграничния регион Гърция – България“ по програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРЕГ V-A Гърция – България 2014 – 2020,подчерта д-р Митков.

      

    Приветствия бяха поднесени от името на  д-р Евангелос Кампуридис –представител на Основна болница на Кавала  и  д-р Антониос Костас – представител на Медицинска асоциация на Кавала.

    Един от основните доклади е : „Получаване на спешна/ежедневна медицинска помощ чрез насърчаване на иновациите в трансграничния регион Гърция – България“. Той ще бъде изнесен от Светла Размова – проектен ръководител,каза още директорът на ЦСМП-Кърджали.

    Медиците от Основна болница на Кавала ще   представят организацията и стандартите за здравословни и безопасни условия на труд.

     Виолета Добрева ще презентира  Аналитичния доклад - анализ на резултатите от проучване на условията на труд в ЦСМП-Кърджали и неговите филиали.

    Участниците ще бъдат запознати  с разработения  стандарт на (методика) за подобряване на условията на труд в ЦСМП-Кърджали и неговите филиали от  Виолета Добрева (Консорциум „Стандарти ФС” ДЗЗД).

    Д-р Митков съобщи също,че се предвижда  обменна визита за представители на партньорите и специалисти в областта на здравословните и безопасни условия на труд в спешната медицина и други експерти от МЗ, МТСП и други.  Планирано е посещение в ЦСМП-Кърджали  и филиали Кирково.

     Форумът ще завърши с обмен на добри практики.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини