Тирът с хероин пуснат до село край Пловдив, за да се стигне до получателя на пратката /видео/

    Тирът, в който на ГКПП „Капитан Андреево“ беше открит близо 300 кг. хероин е пуснат и проследен контролирано до село край Пловдив, за да стигнат органите на реда до крайния получател. Това стана ясно като подробност днес по време на Национално съвещание на ръководството на МВР, на което присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, главният прокурор  Сотир Цацаров и директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов.

    Пратката беше открита на 14-ти април. Тогава на пункта пристига товарен автомобил с иранска регистрация, управляван от иранеца Сеидмохамадхас Рамазани. Превозваният товар в камиона му представлявал машина за боядисване на стойност 16 000 евро. Самата машина била поставена в в дървени каси. По документи товарът пътувал от Иран до Пловдив.

    По метода "анализ на риска" камионът е отклонен за щателна проверка с рентген. При сканирането се видяла зона с подозрение в тавана и пода на превозваната машина. Заради това митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ започнали претърсване, станаха ясни като подробност по случая действията на властите.

    Проверка на камерата за боядисване показла, че в тавана и пода са залепени със силикон по 18 керамични плочи, а във вътрешността им са открити 144 пакети с квадратна форма, всеки с по близо 2 кг хероин.

    На следващия ден камионът е пуснат към Пловдив под контрола на служители на ГДБОП и на ГДМРР. След още ден водачът получил инструкции да тръгне с камиона към склад в пловдивско село.

    Малко след пристигането на камиона в складовата база, в момента на разтоварване на машината, са задържани съпричастните лица. Арестуван е 40-годишният турски гражданин Селман Йоздемир. Той е влязъл у нас от Турция през ГКПП Лесово на 12 април, 2 дни преди влизането на иранския камион през ГКПП Капитан Андреево.

    „Разкритото голямо количество хероин е илюстрация за високия професионализъм на митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и на изключително доброто взаимодействие с МВР и органите на прокуратурата“, заяви обясни Иван Кучмов от ГД МРР, и допълни, че укритието е изработено много професионално, но въпреки това е разрито от митническите служители, а благодарение на експедитивната работа на Агенция „Митници“ и ГДБОП в условията дискретност е разкрита цялата схема.

    По време на заседанието стана ясно, че през миналата година при самостоятелни и съвместни акции Агенция „Митници“ и МВР са задържали 1020,97 кг хероин, 959,25 кг марихуана, 14 618 кг и 685 148 табл. прекурсори, а от началото на 2019 г. вече са задържани 342,18 кг хероин, 1755,025 кг марихуана, над 217,74 кг кокаин, както и други наркотични вещества.

    От Агенция Митници пуснаха и видео на проверката на камиона.

     Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ня
      Някой си
      9 -1
      15:40, 19 апр 2019
      В Пловдив в двора на митницата и преди нея има два турски паркинга с ирански и турски камиони.Товарят разтоварват претоварват от турски на ирански и обратно никой не може да разбере какво става.Няма да е лошо да им направят една хубава проверчица.

    Случаен виц

    Последни новини