Дни на социалните услуги стартират в Димитровград от 22 до 24 април

Дни на социалните услуги ще се проведат в Димитровград от 22 до 24 април.  Събитието се организира за четвърта поредна година, като в него ангажираните в сектора споделят постигнато в различните социални дейности.  

Община Димитровград е сред водещите общини в страната с добри практики в сферата на социалните услуги.

На 22 април  от 11: 00ч. е планирано официалното откриване на Дните на социалните услуги с участието на зам.  – министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на община Димитровград Иво Димов. По-късно двамата ще участват в организираната кръгла маса на тема „Деинстуционализацията на деца – Мисията е възможна“, която ще започне в 13: 00ч. в зала „Гросето“.  
 
Тази година Дните на социалните услуги в Димитровград са част от националната кампания на ОП „Развитие на човешките ресурси“ – „Мисията е възможна“ на Министерство на труда и социалната политика.  Експерти в сектора от цялата страна ще обсъждат практиките в работата с деца и младежи и дейността на центровете за настаняване от семеен тип.  
 
В 14: 30ч. ще бъде открита спортна площадка за деца и хора с увреждания в двора на Комплекс за социални услуги. След откриването на спортното съоръжение зам.  – министърът ще се включи в изработването на великденска украса заедно с възпитаниците на Дневния център за деца с увреждания.
Хепънинг на открито, театър от незрящи актьори, пикник за хора в неравностойно положение са другите дейности планирани в тридневната програма на събитието.  
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини