Преференциите - от №101 до 117 в бюлетината. Преглед на печата

24 часа

Преференциите - от №101 до 117 в бюлетината

Преференциите за кандидатите за евродепутати ще са с номера от 101 до 117 в бюлетината за евроизборите на 26 май. Това съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев.

За първи път на евровота номерата на партиите и коалициите в бюлетината ще се различават от тези за отбелязване на преференция за определен кандидат от дадена листа. Причината са последните промени в Изборния кодекс, като мотивът на депутатите бе, че така ще се избегне феноменът 15/15.

Труд

Борисов взема отбраната на ръчно управление?

Премиерът пази козове за успех в преговорите със САЩ за изтребителите Ф-16 - анализ на Спирдон Спирдонов.

Монитор

Монахини ще приготвят тайна вечеря за папата у нас

С какво ще се храни Папа Франциск по време на тридневния си престой у нас и дали ще опита традиционни български гозби, можем само да предполагаме, тъй като информацията е част от мерките за сигурност и не може да бъде оповестена. Със сигурност обаче храната на светия отец ще се приготвя от монахини.

Папата ще пристигне в България със самолет и делегация, която ще включва държавния секретар на Ватикана и най-висшите представители на Светия престол. Освен това ще бъде придружаван от швейцарски гвардейци, от ватиканските жандарми и техните ръководители, от директора на пресслужбата на Светия престол, от директора на Министерството на комуникациите, както и от ръководителя на ватиканския вестник "Осерваторе романо".

Стандарт

Удариха ало мафията

Разбихме най-голямата организирана престъпна група за телефонни измами, каза Иван Гешев

Най-голямата организирана престъпна група за телефонни измами, ужилила хора с над 2 милиона лева, бе разбита днес при съвместна операция на българските и румънските власти, съобщи на брифинг в Горна Оряховица заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Сега

Николай Банев остава в ареста

Съдът потвърди определението на първата инстанция със същите мотиви, като посочи, че има опасност Банев да се укрие или да извърши ново престъпление, както и достатъчно данни да се направи обосновано предположение, че той е автор на престъпленията, за които е обвинен. А твърденията на защитата за лошо здравословно състояние на обвиняемия не били подкрепени с документи.

Капитал дейли

Държавата ще обслужва новото пристанище на Доган

Ахмед Доган и държавата ще бъдат партньори. Това излиза от отговорите на Министерството на транспорта до "Капитал", отнасящи се до новото пристанище на ТЕЦ "Варна".

Части от новото търговско пристанище на дружеството, собственост на Ахмед Доган, във Варненския залив - включително кейовата стена, са държавна собственост и без тях портът не би могъл да функционира. Това е видно от Удостоверението за експлоатационна годност на пристанището № 12028, издадено на 5 септември 2018 г. от тогавашния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и от данните в Регистъра на пристанищата.

Дума

Шефове от АПИ и директорът на "Трейс" с обвинения за катастрофата край Своге

Двама бивши шефове от АПИ и изпълнителният директор на фирма "Трейс" получиха обвинения за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души миналото лято.

Софийската градска прокуратура е повдигнала обвиненията на 17 април.

Обвинените са Дончо Атанасов и Светослав Глосов, членове на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" към деня на катастрофата. Обвинени са още изпълнителният директор на строителната фирма "Трейс - София" ЕАД, коятто е изпълнител на ремонта на пътя, техническият ръководител, началникът на асфалтовата база и инженерът, осъществяващ строителен надзор на строителните дейности.

Глосов и Атанасов са с мерки за неотклонение - парична гаранция в размер на 10 000 лева.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини