Силите на реда остават в Габрово, шефът на плачещите полицаи поема ОДМВР

Борислав Муеров, досегашният началник на отдел „Охранителна полиция” – СДВР, е назначен на длъжността директор на ОДМВР-Габрово.

Муеров бе представен от вътрешния министър Младен Маринов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов пред ръководния състав на областната дирекция във вторник.

Младен Маринов заяви, че Борислав Муеров ще се справи, тъй като работата му в столицата е била в много сложна обстановка. Силите на реда ще се оттеглят от Габрово, когато има сигурност, че напрежението е стихнало.

"За нас е по-важно, че направихме първите контакти с протестиращите. Това са добри сигнали, че трябва да се седне на масата и да се изговори всичко и да се вземат адекватни мерки, за да не оставим нещо да тлее, да тлее и да доведе до същата ситуация. Най-важното е да има граждански мир и добра комуникация. Има ли ненавременни действия на институциите, винаги се стига до социални напрежения." - коментира още Министър Маринов..

"Бърза и адекватна реакция към всеки един случай и нулева толерантност към извършителите на престъпления. Зад тези действия на полицията очаквам да застане цялата общественост." - каза още той.

Муеров е роден през 1963 г. в Казанлък. В системата на МВР е от 1991 г. Започнал е работа в столичното Пето РУ, преминал е през различни звена и структури в Столичната дирекция на вътрешните работи. През последните шест години е заемал длъжността началник на отдел „Охранителна полиция” – СДВР.

Една от най-запомнящите се медийни изяви на Борислав Муеров е обяснението му за куриозния случай, при който полицаи се разплакаха, след като сами задействаха лютив спрей, за да овладеят протест на 16 март тази година в София:

Регламентирано е, че трябва да бъдат взети предвид атмосферните условия, но в случая рязката промяна поради течение е довела до този ефект, коментира тогавашният началник на отдел „Охранителна полиция” – СДВР.

На 12 април премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Младен Маринов поискаха оставката на директора на габровската полиция Борислав Бончев. Причината - действията на областната дирекция, след като трима роми пребиха продавач в супермаркет, който им направил забележка. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини