До 6 г. затвор грозят Лютви Местан, той твърди, че е спрял на стопа и е невинен

    До 6 г.затвор грозят Лютви Местан за причиняването на смъртта на 6 месечно бебе при катастрофата на пътя за ГКПП „Маказа” на 14 април. Минималната присъда, която магистратите могат да отсъдят , ако се потвърди тезата на Прокуратурата е 2 години „решетки”.

    Днес в 17,10 ч.лидерът на ПП ДОСТ Лютви Местан излезе от Окръжна прокуратура Кърджали след като в 16,00 часа му бе повдигнато обвинение в причиняване на смърт. Местан бе видимо съкрушен. Той заяви пред медиите, че му е повдигнато обвинение. Очаквам специализираните органи да си свършат съвестно работата. Смятам, че те ще бъдат безпристрастни при провеждането на процесуално-следствените действия. Очаквам да бъдат разпитани всички свидетели, без изключения, подчерта в изявлението си Лютви Местан. Той бе категоричен, че е спрял на стоп при излизането на главния път и дори се огледал в двете посоки. Тезата на Местан е, че е излязъл на главния път, движел се е в дясното платно и е бил ударен челно, което можело да се види от снимковия материал. Местан изрази недоумение,  какво е правил водачът на другата кола , с която се е сблъскал в лявото й платно. Бях ударен челно, натърти Местан. Той се оплака, че в медиите се формира позиция, че е изскочил на главния път и е причинил катастрофата.

    Покрусен съм и страдам дълбоко от нещастието. Изразявам искрените си съболезнования към пострадалото семейство, каза още лидерът на ДОСТ. Той бе категоричен, че няма да се кандидатира за евродепутат и смята да даде път на младите.

     Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност за смъртта на детето. Определена му е гаранция от 10 000 лева. Има забрана за напускане на страната. Това каза пет минути по- късно пред журналисти окръжния прокурор Желязко Стефанов. Според обвинението Местан не е спрял на стопа и не е осигурил предимство. За провинението си той може да получи присъда от 2 до 6 години затвор, уточни Желязко Стефанов. Той не изключи смъртта на детето да е причинена по непредпазливост, като принос за това има и другия водач. Само експертизите могат да дадат окончателна светлина, категоричен бе окръжния прокурор. Той посочи, че до 16,00 ч.  Местан не е имал достъп до смартфона си и не е могъл да изпрати в социалните мрежи съболезнованията си лично.

    Към този момент няма данни Лютви Местан да е оказвал натиск върху пострадалото семейство, което пази мълчание пред медиите, отбеляза Желязко Стефанов.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Уу
      уууу
      11 -1
      20:52, 15 апр 2019
      Пак ще има театър за слепци.Даже другия водач може да полежи в затвора според Местаноглу.Тоя ще излезе по голям гьонсурат от Цветанов.След един месец ще прочетем как си стоял в гаража Местан и оня човек се ударил в паркираната му кола. И Алах не забравя Местаноглу.
    • 2
      Ов
      Овншвжпжпэ
      4 0
      03:49, 16 апр 2019
      Отгоре има господ и дано му се върне това което е направил и излъгал мухльо такива отрепки в нашата държавица ги защитават ужас за такива отрепки ЗАТВОР и за всички убийци на пътя също 😡
      • На
        Начко
        4 0
        03:53, 16 апр 2019
        6 години са малко 36 години затвор за такива
    • 3
      Им
      Име
      3 0
      09:32, 16 апр 2019
      Ако адвоката му е в добро настроение сигурно водача на автомобила, в което се е возило починалото бебе,ще излезе виновен и ще отиде зад решетките.
    • 4
      Ha
      has
      2 0
      10:17, 16 апр 2019
      Разсъждавайки, мисля че шофьорът на главния път е видял колата на г-н Местан, че е излязла от отбивката и затова е минал в лявото за негото движение платно, за да избегне катастрофа. В същото време г-н Местан (може и да е видял движещата се от ляво кола) е продължил движението си и е влязъл в дясното платно, в посока Кърджали. Озовали се в едно и също платно, ударът е челен.
      • Ha
        has
        3 0
        10:20, 16 апр 2019
        Само да допълня: На СТОП се спира, за да се убедиш, че няма движещи се коли на главния път!
    Последни новини