В 15 секции в Хасковска община без машинно гласуване за евродепутати

В 15 секци в хасковска община със сигурност няма да се упражнява вот чрез машинно гласуване на 26-ти май, когато ще направим избора си за български представители в Европарламента. Това показва справката, поискана от Haskovo.net.

Според решението на Централната избирателна комисия от 26-ти март за критериите, въз основа на които се определят секции за машинно гласуване съгласно ИК, в тези, в които избирателите са под 300 души машини няма да бъдат доставени.

Без машинно гласуване минават и гласоподавателите, които ще упражнят вота в подвижна избирателна кутия, а също така и в избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и специализираните институции за социални услуги, машинно гласуване няма и в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме както и в СИК-овете извън страната.

Така в областния град Хасково машинен вот няма да упражнят гласоподавателите в една секция-111-та. Тя се намира в Старческия дом. Другите маломерни изборни секции в общината, където ще се гласува само по стандартния начин са тези в селата: Николово, Широка поляна, Подкрепа, Александрово, Гълъбец, Родопи, Стойково, Любеново, Елена, Манастир, Корен, Горно Войводино, Долно Войводино и Зорница.

Пак според решението на ЦИК  общо в 3000 секции в страната гласоподавателите ще упражнят правото си на избор с машинно гласуване. Те са в населени места с  различна численост на населението, в тях обаче избирателите трябва да са минимум 300. Все още списъкът им не е обявен от Комисията.

Според последните актуализирани списъци на Общинската администрация гласоподавателите в Хасковска община са общо 83 867, в град Хасково -69 869.  Със заповед на кмета вече са обособени149 секции.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ке
    Кенанския Маймун
    6 -5
    14:52, 15 апр 2019
    Обичам Интел , Аллах
    и Боцко техния ляв ташак
  • 2
    Ed
    Edin
    5 0
    09:00, 16 апр 2019
    Според официалните данни на НСИ от миналата седмица жителите на Хасково са 70406. В същото време гласоподавателите в град Хасково са 69869. Значи излиза, че на възраст до 18 години в Хасково има само 537 лица. Докога ще ни се подиграват с изборните списъци, пълни с мъртви души. Крайно време е да се въведе активна регистрация, както е в САЩ, и само тези, които ирично изявят желание да бъдат включвани в списъците.
  • 3
    ®[
    ®[gost]
    0 0
    12:31, 17 апр 2019
    Хасковлии, някои са в големите градове през зимата и няма да гласуват там, а се водят по местоживеене в Хасково, много са не гласуващите, но явно списъците нищо не зависещи от простолюдието. Ако ли не, имате ги, те са в кварталите "Орфей", "Република"... Весело да става. Цингарела песен ви поздравява Николай У. Ю тюб. Успех на всички. Ние сме на път, за терминал 1. Подкрепям един, за САЩ... Слънчев ден на всички служители на запад от селото
Последни новини