Прокуратурата отказа да образува производство по казуса "Ало, Банов съм"

Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнали срещу министъра на културата Боил Банов поради липса на данни за извършено престъпление, съобщиха от държавното обвинение.

Преписи от постановлението са изпратени на лицата, подали сигналите - Политическа партия „Българска социалистическа партия“, представлявана от Председателя на Националния съвет Корнелия Нинова, на народния представител Елена Йончева и на Григор Здравков.

Поради засиления обществен интерес, с разрешение на наблюдаващия прокурор и след заличаване на личните данни, пресцентърът на Специализираната прокуратура публикува пълния текст на постановлението от 11 април 2019 г.

Припомняме, че хасковският депутат от БСП Елена Йончева обвини в корупция Банов, който е бивш директор на театъра в Хасково. Според нея в записи, които тя нарече аферата „Ало, Банов съм", в качеството му на заместник-министър, той е помогнал на строителна фирма да избегне плащането на неустойка от 700 000 лева за забавянето на проекта за Ларгото с 33 дни. Тя пусна запис от 2016 г., на който според нея се чува гласът на Банов.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Чо
    Чоко
    9 -5
    17:46, 12 апр 2019
    Комунисти ... , само джафкат и нищо не могат освен да лъжат !
  • 2
    Ст
    Стоянов
    6 -7
    19:47, 12 апр 2019
    Тактика хитра: веднага дават своите на прокуратурата, но тя, тъй като е тяхна, скоростно обявява, че няма нищо, прекратява проверката, не повдига обвинение! Така ги отървава от наказателно преследване!
  • 3
    На
    Набора
    0 0
    23:46, 13 апр 2019
    *** си Станишев вярвам пита е раздал когато си е оттървал от тоя врунгел. Не знам другите ама аз не виждам нищо женствено в в нея или него не знам точно Как да определя..Ама честно казано каквото и да е по характер и като човек е нещо отврати тел но.
  • 4
    На
    Набора
    0 0
    23:48, 13 апр 2019
    И да добавя като бая е грозна.Ама много.
Последни новини