Валери Симеонов с нова загадка: Министър с 3 големи апартамента живее в недеклариран луксозен имот

Действащ министър с доста крупни имоти – 3 големи апартамента в София, не живее там. Оказва се, че живее другаде, а е длъжен да го декларира по Закона за противодействие на корупцията.

Това заяви лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер с ресор "Туризъм" Валери Симеонов днес пред журналисти в Народното събрание, докато показваше снимки на самото жилище. По негови думи става въпрос за имот, разположен на 2.5 дка в кв. Бистрица, на ул. "Липа".

"И става въпрос за един доста луксозен имот, който с години се обитава там. Имот, за който има публикации в медиите, който не е собствен, намира се в един от изключително престижните квартали извън София и не е деклариран", заяви Симеонов.

Той увери репортерите, че не знае за кого става въпрос, тъй като му се подавали анонимни сигнали "на парче". Възможно е отново да става въпрос за министъра на туризма Николина Ангелкова, за чийто имот в кв. "Овча купел" Симеонов отправи подобна "загадка" към медиите преди седмица.

Симеонов допълни, че е възможно колегите му от НФСБ отново да подадат сигнал до Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) така, както го направиха без негово знание предния път, защото било редно да се направи проверка.

Лидерът на НФСБ допълни, че не знае кой е подал сигнал срещу него в прокуратурата, която ще разследва три имотни сделки, договорени на спорни цени от фирма "Скат" ООД, докато депутатът е бил неин управител. Той обаче определи обвиненията като "клеветнически твърдения" и потвърди, че ще съди разпространителя им.

"В целия сигнал не се говори за имущество на Валери Симеонов, нито в Златоград, нито в Слънчев бряг, нито в Бургас. Говорим за собственост на фирмата, говорим за фирмени дела и говорим за сделки, които са извършени още преди да вляза в политиката", заяви Симеонов и допълни, че всичко е било проверено от Националната агенция за приходите.

Попитан дали сигналът има връзка намека на Симеонов за оставка на министър-председателя Бойко Борисов, направен часове по-рано, народният представил отговори, че не може да коментира дали е така, но "това са факти":

"Може и да има връзка, може и да няма. Нали пътуваше за някъде този човек, откъде да знам дали има връзка. Ако питате дали Борисов ми е казал "тъй като ти ми спомена името, аз ще те скъсам от проверки", не ми го е казал", коментира Симеонов. "Аз съм човек инженер и не обичам да гадая, обичам да боравя с факти".

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    :)
    :)
    0 0
    16:53, 11 апр 2019
    Васви, навлиза в много дълбоки води и виж, че си се удавил..
Последни новини