Трима загинаха, скачайки от горящ мол в Тайланд

Изображение 1 от 2

    Трима души са загинали след като са скочили от горящия комплекс в Банкок в отчаян опит да избягат от огъня, който се е разпрострял на другите етажи. Седем други са били ранени.

    Пожарът избухна в хотел, долепен до мола CentralWorld  един от най-големите търговски центрове в света. 

    Твърди се, че някои от пожарните изходи са били заключени, когато хората се опитали да избягат от комплекса.

    Масивен облак от черен дим се издига в небето. Възниква паника, докато хилядите хора бъдат евакуирани от комплекса в централния търговски район на Банкок, а пожарните екипи се опитват да се справят с пламъка, пише Mirror.

    Пожарът в сряда следобед в хотел "Гранд Сентара", разположен до търговския център CentralWorld, e избухнал в склад с хартия, съобщи полицията.

    Управлението на CentralWorld обяви на своята страница във Facebook, че пожарът е започнал около 17,40 ч. местно време във вентилационен канал на осмия етаж на търговския център, който е в непосредствена близост до хотел Centara Grand.

    Свидетели са видели двама души да скачат от осмия етаж. Виждал се гъст черен дим и се чули експлозии.

    И хотелът, и търговският център са били евакуирани. Много хора са били затворени в сградата. CentralWorld заяви, че пожарникарите са изгаснали пламъците в 18.10 часа, около половин час след като е започнал.

    Губернаторът на Бангкок Асуин Квангмуан е наредил сградата да бъде затворена. Пожарът предизвика задръствания в час пик в центъра на тайландската столица

    Издигащият се пожара от черен дим се вижда на километри от тайландската столица.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини