Прострелялата се курсантка е още с опасност за живота

Прострелялата се във Велико Търново вчера курсантка е все още с опасност за живота, дори след операцията, която й е направена по спешност в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов”.

Рано тази сутрин пострадалата беше транспортирана във ВМА със самолет C-27J „Спартан” от 16-та транспортна авиогрупа Враждебна на Военновъздушните сили до летище Горна Оряховица.

В ранния следобед от ВМА коментираха състоянието й.

На практика горната част на белия й дроб е изцяло унищожен. Загубила е около 3 л. кръв. На скенера, който й е направен се виждат ясно пораженията. Долната  част на белия дроб и десният дроб са в добро състояние. Сърцето също не е засегнато.

Това огнестрелно нараняване в следващите 7 дни може да донесе обаче още вреди, коментираха лекарите.

Първата операция е била животоспасяваща. От ВМА смятат, че в близките дни може да се наложи и повторна операция за отстраняване на горния лоб на белия дроб. Нараняването е много тежко заради взривните газове, които са влезли при прострелването в гърдите и вследствие нещата са се усложнили още повече, обясниха лекарите.

Прави се възможното за избягване на усложненията от инфекциозно естество.

Курсантката от Военния университет във Велико Търново се простреля в гърдите със служебно зачисления й автомат "Калашников" . По информация  от Министерството на отбраната инцидентът със младши сержант М. М. Н. Е станал около 19.36 ч. докато тя е почиствала оръжието си.

По случая се води следствие от Военноокръжната прокуратура и Военната полиция.


Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ак
    АК
    0 0
    12:57, 30 апр 2019
    Кой отговаря с спазването на мерките за беозопасност при пранспортиране на оръжието? Защо е било с партон в цевта?
Последни новини