Отпуснаха близо 68 000 лева допълнително за вода за градините и училищата

Допълнителни 68 000 лева бяха отпуснати за закупуване на бутилирана вода за детските градини, училища, социални и общински заведения в Хасково. Средствата ще бъдат заделени от резерва за непредвидени и неотложни нужди в бюджета на общината. Предложението беше направено в докладна записка от кмета Добри Беливанов и беше прието на днешното заседание на Общинския съвет днес.

Средствата са необходими за закупуване на бутилирана вода заради кризата с урана в областния град.

Междувременно обаче от "Коалиция за Хасково" заявиха, че сметките показват, че за последните 2 г. кметството е платило половин милион за вода за училищата и градините. Припомниха, че преди време съветниците задължиха кмета да заведе дело за възстановяване на част от разходите за закупената вода. От коалицията попитаха докъде е стигнал казусът, но отговор не бе даден, тъй като в този момент градоначалникът не беше в залата.

Съветникът Митко Петров допълни, че за тази година в сметките на общината са предвидени общо 100 000 лева за вода, а след отпускане на сегашната сума, ще останат около 32 000 лева, които по думите му ще стигнат до началото на май. "А от там нататък?", попита съветникът.

В крайна сметка съветниците настояват проблемът с питейната вода в Хасково да бъде решен окончателно, за да отпадне харчът за закупуване на бутилирана вода.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    12
    123
    8 -4
    16:40, 29 мар 2019
    То хубаво ама защо водата е извън нормите след като се построиха новите кладенци и защо хората в града плащат за питейна вода на ВиК вече 3 години
  • 2
    Ке
    Кенанския Маймун
    1 0
    23:00, 29 мар 2019
    Демек , водните мутри имат пари
    да дарят на Партия ГРОБ за 5-6 предизборни скари за ромлянския електорат :))
  • 3
    Де
    Детската градина
    4 -2
    01:10, 30 мар 2019
    А защо, няма да казвам къде, на децата не се дава вода, а трябва да си носят? Направете проверка
  • 4
    Ма
    майора
    6 0
    07:07, 30 мар 2019
    Кои фирми доставят водата,какво е съдържанието на флуор и кой прибра този половин милион?Това са важните въпроси,когато говорим за деца и за обществени средства!
    • 11
      111111
      2 0
      07:44, 30 мар 2019
      Малцина хора знаят, че флуорът в действителност е отрова. Често се намира в състава на психотропнитe лекарства, а също в отровите за инсекти. Публикувани наскоро изследвания показват, че прибавяният към водата флуор може да предизвика сериозни генетични смущения, декалциране на костите, рак. По-лош е от оловото! В бившите комунистически страни и между другото във Великобритания, флуоризирането на водата се практикува от години. Много демократични страни не са въвели този обичай. Защо?
  • 5
    Пр
    Претеснени
    3 0
    10:47, 30 мар 2019
    Нека се обяви коя вода ще пият децата ни и ние родителите да изследваме допълнително тази вода.Много бързо емахнахте от страницата,това е много важно за здравето на децата.
Последни новини