Младият акордеонист Ники Златков със златен медал от Национален конкурс

Изображение 1 от 2

    9-годишният Николай Златков спечели златен медал за изпълнения на акордеон от Националния музикално-фолклорен конкурс "Орфеево изворче", провел се в рамките на три дни в Стара Загора. Възпитаникът на музикалната школа "Манол Иванов" към хасковското читалище "Заря" се е представил с две изпълнения на акордеон - Тракийска ръченица и Народна песен от Любен Панайотов. С изявата си той е впечатлил журито, членовете на което са оценили високо творчеството му. Така Ники е класиран на първо място в своята възрастова група в Детския фолклорен конкурс.

    Преподавателката му по акордеон Татяна Славчева обясни, че възпитаникът й е имал малко време за подготовка за участие в конкурса, но въпреки това се е представил достойно.

    Ники Златков е ученик в 3 клас в СУ "Св. Паисий Хилендарски" в Хасково и свири на акордеон от три-четири години. Паралелно с това е и част от състава на детския танцов състав "Южняче" към Младежкия център. През годините той е печелил и други медали от музикални конкурси.

    Сега Ники се готви за участие в Македония. В началото на другия месец в западната ни съседка той ще се представи с индивидуално изпълнение на акордеон и ще участва заедно с танцовия ансамбъл.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини