Воеводите възстановиха младежките си организации в Хасково и Харманли

Млади кадри попълниха редиците на организациите на ВМР в Хасково и Харманли и младежките организации  вече са възстановени, съобщи областният координатор  за Стара Загора, Хасково и Кърджали Антон Андонов.

Причините повече от половин година в двата общински града да не се поддържат структури са демографският срив и фактът, че повечето от младежите, които членуват в организациите в един момент стават студенти и ни напускат, посочи Андонов. Той обаче обясни, че в момента в Харманли и Хасково младежите в редиците на МВРО са общо 50.

Областният лидер на организацията вече е член Национален изпълнителен комитет на МВРО. Той беше избран на VII конгрес на организацията, който се проведе в събота. От хасковска област на него присъстваха 23-ма делегати. Като членове на Национален организационен съвет на воеводите, от Хасковска област влизат Живко Проданов от Свиленград, Антон Иванов от Харманли и Недялка Атанасова от Хасково.

По време на конгреса беше приета и Декларация за бъдещето развитие на ВМРО- Българско национално движение. В нея беше обявено, че организацията категорично застава зад кандидатурата на Ангел Джамбазки за нов мандат в Европарламента.

Хасковската организация също категорично подкрепя заместник-председателят на ВМРО –БНД като евродепутат, посочи Антон Андонов.

В Хасково очакват и самият Ангел Джамбазки в края на месеца. Той ще присъства на големия концерт с участието на Илия Луков, който воеводите организират на площад „Свобода“ на 30-ти март в подкрепа на неговата кандидатура.

Красимира Славова

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ке
    Кенанския Маймун
    4 0
    22:48, 25 мар 2019
    Джамбазоглу и Марийка Габриел са яки Хасковлии от мутро-турски сой :))

Случаен виц

Последни новини