Цветанов да напусне политиката, настояват от БСП

От БСП настояват не само за оставкатa на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, но и за неговото напускане на българската политика.
 
Припомняме, вчера министърът на правосъдието Цецка Цачева подаде оставка, след като е имала разговор с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, на който сама е пожелала да напусне правителството. Причината е закупеният от нея апартамент на занижени цени в елитния столичен квартал "Изток". Малко по-късно оставка подаде и заместник-министърът на спорта Ваня Колева.По думите на Йончева проблемът не е само в закупените апартаменти на по-ниски цени, а как се вкарват и прокарват лобистки закони в България. Проблемът е, че ГЕРБ е вкарал лобистки Закон за устройство на територията (ЗУТ) през януари 2017 г., който дава възможност на "Артекс" да строи не по новия утройствен план, а по стария, посочи водачът на листата на БСП за евроизборите.
 
Червените не подкрепят поправката в ЗУТ, но двама социалисти, които са я подкрепили, не са знаели за кого е насочена поправката и кого тя може да облагодетелства.Социалистите негодуват, че премиерът бил загрижен откъде идват атаките, а не къде е проблемът с имотните сделки на властта.
 
Йончева припомни последния доклад на Европейската комисия и заяви, че иска коментар от премиера Бойко Борисов затова, че 2/3 от сигналите за корупция на видни български политици не се разследват.
 
Йончева припомни изказване на председателя на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев, че 42% от приетите закони минават през задния вход и те обслужват частни интереси и частни фирми.
 
Тя също така припомни доклада на Държавния департамент на САЩ и призова Цветанов да го прочете, докато е във Вашингтон. В него се говорило за "корупция, корупция и неефективна съдебна система".Това е присъда, произнесена към Бойко Борисов в последните години", захапа Йончева управляващите и допълни, че неговото управление е затънало в корупция.
 
Припомняме, на вчерашния си редовен конгрес ВМРО обявиха, че одобряват решението на правосъдния министър, което определиха като морален акт на добър специалист и добър български политик. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров също коментира оставката и заяви, че очаква размествания в кабинета на Борисов.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ре
    реалист
    3 -2
    18:42, 24 мар 2019
    Борисов какво чакяш а не я подпукаш тази мръсница тя която цял живот е цоцала от държавата и най облагоделственна от власта ще ми говори за морал и корупция Тази е източвала националната телевизия и КТБ и кога ще се подхванат социолозите които обслужват БСП кънчо и сънчо
  • 2
    Ми
    Мина
    2 -1
    20:36, 24 мар 2019
    Ще се изкефя, ако всеки,който се е направил на умник и се е облажил от престоя си във властта, си получи заслуженото. Но не понасям хора,които са разследвани като перачки или приватизаторки за без пари , да се правят на света вода ненапита и те да търсят сметка .
Последни новини