Строителните предприемачи се обявиха за жертви на имотния скандал. Преглед на печата

Скандал.

"Сега":

Строителните предприемачи се обявиха за жертви на имотния скандал

Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП) излезе с официална позиция във връзка с имотните сделки на управляващите.

"Категорично се противопоставяме на опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя, създал продукта на сделката", пишат от асоциацията.

Според строителните предприемачи е недопустимо "в големи политически битки да бъде въвлечено едно от малкото останали производства, създаващо работни места, внасящо в бюджета приходи и създаващо национална стойност".

Ето и целия текст на позицията на НАСП:

"Националната асоциация на строителните предприемачи, в качеството си на браншова организация, е разтревожена от създаващото се негативно внушение към гилдията, основано на разследването на конкретни имотни сделки, извършени от политически лица.

Инцидент.

"Дума":

Няма българи на авариралия край Норвегия кораб

Няма данни български граждани да са били на борда на круизния кораб, който аварира край бреговете на Норвегия. Това съобщиха от Министерството на външните работи, цитирайки информация на посолството ни в Осло. Спасителни хеликоптери са евакуирали 479 пътници от круизния кораб "Вайкинг скай", предаде Асошиейтед прес.

Корабът, превозващ 1373 пътници и членове на екипажа, имаше проблеми с двигателите в непредсказуемите води край западния бряг на Норвегия. Екипажът изпрати зов за помощ вчера следобед.

Пет хеликоптера откарваха пътниците на сушата един по един, което продължи цялата нощ. Спасителната операция се проведе в тежки условия, включващи ветрове със скорост до 38 възела и над 8-метрови вълни.

Сега научаваме, че 20 души са пострадали при инцидента. В момента за тях се полагат грижи в медицински центрове в Норвергия, като някои вече са изписани, посочи компанията собственик на кораба Вайкинг оушън круизиз (Viking Ocean Cruises).

Тема.

"24 часа":

"За няколко лайка повече" пишат кандидат-студентите на изпита по журналистика в СУ

С писмен изпит по журналистика започна днес първата кандидатстудентска сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2019/2020 година.

В аудитория 272-ра на Софийския университет тази сутрин започна писменият изпит по журналистика, за който 350 кандидати са подали заявление за явяване, съобщи пресцентърът на СУ.

Кандидат-студент е изтеглил темата "За няколко лайка повече", по която пишат всички явили се днес на изпита. Били са изтеглени и две контролни теми - "Улицата" и "На гости на света".

Министър.

"Монитор":

И.Д.-то на Цачева ясно в понеделник

Временно изпълняващият длъжността правосъден министър ще стане ясен в понеделник. Тогава трябва да бъде обявено кой от заместниците във ведомството ще заеме поста до избора на нов министър. Това научи "Монитор" от източници във ведомството.

В събота титулярят Цецка Цачева подаде оставка заради скандала с евтините жилища, купени от представители на властта от строителна фирма "Артекс". Жилището на Цачева се намира в столичния квартал "Изток" и според документите е купено заедно със сестра й.

Още в петък Цачева поиска от прокуратурата и КПКОНПИ да проверят сделката, а в събота подаде оставка. Освен нея с поста си се раздели и зам.-министърът на спорта Ваня Колева, която също изплува като замесена в имотния скандал. Цачева доброволно хвърли оставка и обяви, че излиза отпуск, докато оттеглянето й бъде гласувано в Народното събрание. Пред министър-председателя обяснила, че не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини