Медицинските специалисти в Асеновград се включват в Националния протест

На 21 март от 15 ч. се организира национален протест на медицинските специалисти по здравни грижи – 2.

Исканията на протестиращите са - без търговски дружества в здравеопазването, еднаква основна заплата за всички специалисти по здравни грижи независимо от местоработата или собствеността на болницата – 2 (две) минимални работни заплати за страната, допълнителните възнаграждения и техните размери да са с регламентирани правила (в зависимост от натовареността), връщане на медицинските стандарти, нощен труд – /почасово заплащане/, допълнително заплащане за работа в Спешно и ОАИЛ, клас прослужено време 1.2% на година, КТД на национално ниво задължителен за всички структури в здравеопазването, възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична практика, промяна в категорията труд.

В София протестът ще се проведе пред Министерството на здравеопазването. За останалите градове из страната – пред сградата на съответната Община или болница.

Потвърдено е за подаденr уведомления към работодателите на болници в Асеновград, Ардино, Благоевград, Бяла Слатина, Габрово, Девин, Казанлък, Козлодуй, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Петрич, Раковски, Свищов, Силистра, София, Тутракан, Ямбол като списъкът се обновява ежедневно.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини