Европейска партия Волт: Агитация на чужд език може, но на официален за ЕС

Нормално е на европейски избори да се агитира на чужд език, но само на официални за Европейския съюз. Това заяви лидерът на Волт България – Настимир Ананиев. 

„Не забравяйте, че сега се подготвя законодателството за транснационални избори, което означава, че ще има общи листи за целия ЕС. България има възможност да изпревари събитията и да направи нужните законодателни промени", посочи Ананиев.

Той добави, че до момента никоя партия не разяснява на гражданите какви ще са задачите на българските представители в Европарламента и защо нямаме стратегия как да пазим интереса си в Брюксел.

„Виждаме какво се случи с плана "Макрон". Беше изпуснат от евродепутатите и министерството на транспорта. Наложи се индустрията да реагира и да посочи, че има проблем. Лошото е, че ако попитаме хората дали могат да назоват поне трима български евродепутати и какво са свършили за последните почти 5 години, те няма да могат да кажат нищо", категоричен е Настимир Ананиев.

Според лидера на Европейска партия Волт управляващите дори не ни казват и какво ще стане след Брекзит, където, например, със сигурност ще се увеличи вноската на България. 

Настимир Ананиев коментира и опрощаването на дълговете на мюфтийството. По думите му поредният гаф на управляващите може да стимулира други организации и граждани да не си плащат данъците.

„Мюфтийството получавали огромни суми от наеми. Нека да продадат имоти и да си покрият задължението. В същото време данъчните ходят по нудистки круизи или пък гонят бабите по читалищата".

Лидерът на Волт България е на мнение, че акции като разследването срещу кмета на Созопол, който е обвинен за злоупотреби с 2 млн. лв., са ПР преди местните избори и накрая обикновено никой не бива осъден.

„Затова е важен изборът на Европейски главен прокурор. Надяваме се това да бъде Лаура Кьовеши. Тя се превърна в символ на борбата с корупцията и управляващите трябва да кажат защо не са я подкрепили. Но както виждаме ЕС и други държави пращат проверяващи у нас, които следят за корупция. Именно поради тази причина повечето хора не живеят добре, защото парите се източват. Само чрез европейските лостове можем да си върнем държавата", категоричен е Настимир Ананиев.

Според него съвсем нагледно рухна и мантрата за противопоставянето на националистите и ДПС, след като бяха гласувани промените в Изборния кодекс и премахването на преференциите.

„Знаем какво се случи след целувката на Станишев с Местан. Сега нека да видим какво ще се случи след целувката на ГЕРБ и патриотите с ДПС. Аз мисля, че те ще платят цената за тази целувка. Не може да не уважаваш собствения си избирател и неговата интелигентност.".

По думите на лидера на Волт България патриотите са допуснали тотален разнобой и не са осъществили заявката си да изместят ДПС, защото на практика работят с тях.

„Социологическите агенции се опитват да внушат, че няма избор извън двуполюсния модел, а не е така. Волт олицетворява новата енергия в политиката. На някой хора трябва да им се пусне много сериозно напрежение. Ако имаме европейското правосъдие, здравеопазване и доходи, ще имаме достоен живот", посочи Настимир Ананиев.

Той добави, че Европейска партия Волт започва кампания за финансиране, която ще е по американски модел. Ще призовем всички, които симпатизират на идеите на партията за федерализирне на ЕС и утвърждаване на демократичните ценности, да дарят за нашата кампания по 28 лв., колкото са страните в съюза.

Ананиев даде пример с един от кандидатите на Волт за европейските избори – холандеца Дани Ван Сантен. Чужденецът живее и работи в България от 3 години и скоро ще се жени за българската си приятелка. Самият той признал, че е много учуден как страна с толкова потенциал и ресурси не постига нужния напредък след 12 години членство в ЕС. 

„Властта е в нас – трябва да излезем и да гласуваме, вместо да мислим, че няма алтернатива", заяви Настимир Ананиев.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини